L’Ajuntament de l’Hospitalet impulsa, de la mà de SEMIC, el projecte ‘Everyone Can Code’
Aquest projecte està relacionat amb el desenvolupament d’aplicacions mòbils en estudiants de Formació Professional i busca trobar solucions a problemes socials mentre, paral·lelament, fomenta la innovació tecnològica entre els més joves
El passat 30 de gener es va clausurar el desafiament “Everyone Can Code” en el qual van participar escoles de Formació Professional de l’Hospitalet de Llobregat. Aquest projecte, impulsat per l’Ajuntament de l’Hospitalet i SEMIC com a partner certificat d’Apple for Education (Apple Authorised Education Specialist), ha tingut l’objectiu d’ensenyar i motivar els joves a crear aplicacions tecnològiques que contribueixin a resoldre problemes socials de la ciutat.
Torre Barrina, un lloc important per a la innovació social a la ciutat, va ser la ubicació triada per celebrar la finalització del projecte. A l’esdeveniment es va celebrar l’èxit de la iniciativa que ha servit per fomentar l'experimentació, la creativitat i l'ús de la tecnologia entre els estudiants dels centres participants.
El desafiament va començar durant l'Smart City Expo World Congress 2023 i va continuar a les escoles amb l'assistència dels col·laboradors, tant presencialment com en sessions en línia. Durant els mesos que ha durat la iniciativa, els centres van treballar en el disseny d'aplicacions per abordar problemes socials relacionats amb l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
Un jurat qualificat d’experts en educació i tecnologia van certificar els guanyadors del repte. Ambdues Apps guanyadores van ser de grups d’alumnes de l'Institut Provençana, en col·laboració amb l'Escola d’Art i Superior de Disseny Josep Serra i Abella:
- El primer premi va ser per a “Becapp”, una aplicació per trobar informació sobre beques i ajuts. Aquest grup va guanyar l’oportunitat de presentar el seu projecte al Saló Internacional de Tecnologia i Innovació Educativa (SIMO), la fira de tecnologia educativa més important de l’estat que se celebra a Madrid al mes de novembre.
- El segon premi va ser per a “SwapBook”, una aplicació per intercanviar llibres en paper de manera segura i amigable amb el medi ambient. Aquest grup guanyà l’oportunitat de presentar el seu projecte a l'EdTech Congress Barcelona 2024, que se celebra a la Universitat Pompeu Fabra el proper mes d'abril.
Les altres aplicacions presentades oferien solucions per fomentar l’exercici físic, el reciclatge, la lluita contra la contaminació i la conscienciació sobre els problemes globals de l’Agenda 2030.
Aquest projecte forma part de l'Hospitalet 6.0, una iniciativa de l'ajuntament per estar a l'avantguarda de la tecnologia digital i ajudar tots els ciutadans a adaptar-se als canvis digitals.
© SEMIC 2024